Straipsniai

2004-12-17
 

2004 m. gruodžio 17 d. naujienų šiupinys

Daugiau straipsnių parašytų »
Parašė: Archyvas
Tags: ,


 


1. Po Kalėdų pasirodys dar viena D.Vaitkevičiūtės knyga apie Marių Pietarį (vadinsis tradiciškai – Marius Pietaris ir dar kažkoks ten magiškas daiktas/asmuo/vieta). Interviu “Vakarų ekspresui” autorė pripažino, kad sąmoningai siekė šio herojaus panašumo į garsųjį Harį Poterį. Ji tvirtina, kad pasielgė taip, nes jos sergančiam vaikui buvo liūdna. Matyt, ir visiems kitiems vaikams baisiai liūdna, kad knygų apie Harį Poterį ir jo klonus (pvz. rusiškąją Tanią Grotter) yra taip mažai. Vaikams, viskas vaikams! Kokia nors netikėta mintis apie galimybę neblogai užsidirbti iš abejotino klonavimo p. D.V. tikriausiai net netoptelėjo. Mes irgi nedrįstame jos įtarinėti tokiomis užmačiomis. Skaitykite plačiau.


 


2. Isabella Rosellini vaidino filme “Žemjūrės legenda ir jai tas filmas patiko – netgi papasakojo savo įspūdžius. Dar viena iš pagrindinių aktorių – kažkokia negirdėta Kristin Kreuk labai džiaugiasi savo vaidmeniu ir pačiu filmu, bet akivaizdžiai nė velnio apie jį nesupranta. Dar šiek tiek apie patį filmą.


 


 


3. Išėjo naujas “Rubinaičio” numeris. Tai yra žurnalas apie vaikų literatūrą. Šį kartą jame – iš estų kalbos verstas straipsnis apie fantastiką vaikams.


 


4. Jau beveik ne tik tarp fantastų įžymus Moonbiter, persikvalifikavęs į LTV operatoriaus numylėtą bosistą labai sudėtinga šukuosena, su grupe “Sportas” šį šeštadienį vėl pasirodys TV ekrane! Tiems, kas nežino: prieš savaitę “Sportas” Lietuvos dainų dešimtuke užėmė pirmąją vietą ir todėl dabar dalyvaus pusfinalyje. Štai taip va! Prieš kelias dienas matėme laidą apie Andrių Tapiną. Kitiems fantastams vertėtų iš “Legiono” pasimokyti šturmuoti televizijas. Fantastai, paremkite savus! :)


 


5. Michael Crichton, knygų “Laiko linija”, “Andromedos štamas” ir “Juros periodo parkas” autorius, išleido naują knygą. CNN puslapis skelbia interviu su autoriumi.


Knyga vadinasi “Baimės būsena” (“State of Fear”), o jos tema – ekoteroristai ir globalinis atšilimas, kurio, autoriaus įsitikinimu, nebus.


 


6. “Eridanas” išleido dar dvi pfafines knygas, nr. 319 ir 320. Gruodžio mėnesį, t.y. dabar, jos jau knygynuose. Sviatoslav Loginov “Amžinoji šviesa” – kaip mirusiųjų pasaulyje praleisti visą amžinybę? O gal geresnis klausimas būtų – kam? Susidomėjau. :) David Gemmel “Mirties įbrolis” – didvyris drenajus Drusas ieško brangakmenių. Daugiau apie drenajus.


 


7. Oldžiai radikaliai atnaujino savo saitą. Gal yra dar tokių, kurie nežino? Skubiai sekite šią nuorodą ir apsišvieskite.


 


Šiupinį virė nemezidė, prašom gerbt ir mylėt, kitaip aš jums!..


 


P.S. Turite įdomių naujienų? Pasidalinkite!


 


 




Apie autorių

Archyvas




 
Susiję