Straipsniai

2005-01-07
 

2004 m. sausio 7 d. naujienų šiupinys

Daugiau straipsnių parašytų »
Parašė: Archyvas
Tags: ,

 


 


1. Prisimenate fantastinį filmą „Gilus sukrėtimas“ (Deep Impact)? Jame kometa atsitrenkia į Žemę.
CNN straipsnyje aprašoma reali kometa nesiruošia trenktis į Žemę, tiesiog ramiai skrenda pro šalį. Tačiau NASA neketina leisti jai taip lengvai išsisukti. Kol kometa artėja, NASA mokslininkai jau pasirengę: jie sukūrė kosminį laivą, pavadino jį, taip, Deep Impact, ir pasiuntė pasitikti viešnios. Pagal numatomą scenarijų laivo dalis atsitrenks į kometą, sprogs, – mokslininkai nekantraudami to laukia (žinos kaip trankytis į Žemę, nenaudėlė), – o tada bus galima ištirti visokius ten rimtus dalykus, bet tai jau ne taip įdomu
CNN straipsnis pavadintas „NASA nekantrauja susprogdinti kosminį laivą“, o mokslininkai jame pristatomi kaip suaugę vaikai, mėgstantys žaisti su sprogmenimis.


2. Los Andžele numirė Kelly Freas, garsus mokslinės fantastikos dailininkas.



3. Jau išrinkti aktoriai, kurie naujame filme apie Supermeną vaidins Supermeno moterį Lois Lane (Kate Bosworth) ir jo mirtiną priešą Lex Luthor (Kevin Spacey).
Patį Supermeną vaidins aktorius Brandon Routh. Filmavimas prasidės kovo mėnesį.


4. Locus Online paskelbė Ursulos K. Le Guin straipsnį apie filmą  „Earthsea“. Legendinių knygų apie Žemjūrę autorė straipsnyje „Frankenšteino Žemjūrė“ perspėja žiūrovus, kad filmas beveik niekuo nesusijęs su jos knyga. Filmo kūrėjai, pirkdami iš jos teises į filmo pastatymą, užtikrino ją, kad viskas bus kitaip. Deja, tokie atvejai kaip J. K. Rowling kontroliuojami filmai apie Harį Poterį yra reta išimtis, o ne taisyklė. Le Guin šįkart pasisekė kur kas mažiau.


5. Boriso Strugackio interviu off-line – atsakymai į fanų klausimus.


6. Sausio 6 dieną Kaziui Borutai sukako 100 metų! Fantastai savinasi šį rašytoją dėl jo sukurto garsaus personažo Pinčiuko.
Pasveikinti rašytojo jubiliejaus proga negalėsite, nes jis miręs, ir jau senokai, bet nunešt gėlių ant kapo galite, jis palaidotas Rasų kapinėse.
Sausio 7 d. gimtadienį švenčia kitas žymus fantastikos rašytojas – Kazys Paulauskas. Jam suėjo 71 metai.


 


Šiupinį virė Nemezidė.


Pareikšti nuomonę ir diskutuoti prašome čia.


Karštas naujienas kitos savaitės šiupiniui siųskite čia.



Apie autorių

Archyvas




 
Susiję